Skip to main content
https://www.youtube.com/watch?v=Zu8HOPg7xHs

Folie Culinaire Preview Day

Kom in de stemming van de MICHELIN Sterren-uitreiking en bezoek de exclusieve Preview Day. Laat je als eerste inspireren door producten en diensten van het hoogste culinaire niveau. Ontmoet (inter)nationale sterrenchefs en bezoek kook- en productdemonstraties. Folie Culinaire biedt een compleet overzicht van (non-)food, wijn en overige producten en services uit het hogere segment. Ook zul je ontdekken waarom de Limburgse streekproducten zo populair zijn. Zie, ruik en proef de producten en diensten die jouw favoriete restaurant gebruikt.

Zondag 6 oktober
14:00-16:30u

Folie Culinaire geeft voorproefje op MICHELIN-uitreiking

Deze editie staat mede in het teken van de terugkomst van de MICHELIN Gids Ceremonie op maandag 7 oktober, eveneens in MECC Maastricht. Daarom dat de horecavakbeurs BBB Maastricht haar deuren één dag eerder opent voor liefhebbers van ‘fine dining’ uit de (Eu)regio. Op Folie Culinaire, een onderdeel van BBB Maastricht, presenteren meer dan 70 exposanten onder meer exclusieve wijnen, bijzondere ingrediënten en hoogstaand tafelgerei. Aansluitend vindt op zondagavond de Preview Party plaats: een exclusieve avond waarop genodigden en stakeholders toosten op de opening van de 69ste editie van BBB Maastricht. Tijdens de beurs worden op Folie Culinaire doorlopend exclusieve kookdemonstraties en tastings georganiseerd. Zo kookt Björn de Waal van Het Arsenaal 1309 (Doesburg) op zondag met streekproducten in de Demokeuken van Culinaire Saisonnier.

Streekheldenplein

Het nieuwste initiatief op Folie Culinaire is het Streekheldenplein. Hier komen innovatie en verduurzaming in de horeca samen. Tijdens de reguliere beursdagen, maandag 7 t/m woensdag 9 oktober, is dit dé plek waar brancheorganisaties, onderwijsinstellingen en ondernemers elkaar ontmoeten en verbinden. Op de Preview Day, zondag 6 oktober, presenteren een twintigtal lokale producenten in samenwerking met Regionaal Voedselsysteem Limburg (RVSL) hun Limburgse streekproducten. Onder meer Slagerij Kusters (Margraten), Wijndomein St. Martinus (Vijlen) en Laaker Boere Ies (Ohé en Laak) zijn hier vertegenwoordigd.