Chapeau Magazine presenteert ook dit jaar weer de Chef’s Table op Folie Culinaire waar gasten kunnen genieten van gerechten van topchefs die koken met de producten van de aanwezige exposanten. Bij ieder gerecht wordt een bijpassende wijn geserveerd. Dit jaar zal Dennis van Veen, Sommelier van REM Restaurant, de moderator zijn gedurende de Chef’s Table sessies.
Bekijk hieronder de chefs!
Maandag 7 Oktober
Dinsdag 8 Oktober
Damianz, het restaurant van het Arresthuis, biedt een eigentijds menu met een focus op seizoensgebonden ingrediënten en lokale producten. Bij elk gerecht worden klassieke technieken gecombineerd met moderne invloeden. De wijnkaart biedt de perfecte aanvulling op de gerechten. Dit in combinatie met de warme en gastvrije service beleeft u bij Damianz een bijzondere gastronomische ervaring.
In Ambrozijn draait alles om smaak en kwaliteit, met een menu dat de seizoenen volgt en lokale producten centraal stelt. Elk gerecht is een kunstwerk op zich, zorgvuldig bereid met oog voor detail en respect voor de ingrediënten.
Woensdag 9 Oktober
Bij Kasteel TerWorm dineert u in een historische setting. Het menu is geïnspireerd door de Franse keuken en heeft Aziatische invloeden. Daarnaast wisselt het menu mee met de seizoenen en maakt gebruik van de beste regionale ingrediënten.
In oktober 2024 openen Ylja Berends en Wouter Vroonen hun eigen restaurant, WY, in het bourgondische Maastricht. Geen onbekenden in de Limburgse topgastronomie, realiseren zij eindelijk hun langgekoesterde droom. Restaurant WY biedt een intieme setting met een kleine wijnbar beneden en een restaurant boven. WY belooft een unieke, persoonlijke culinaire ervaring te worden in het hart van Maastricht.