Wine tasting 2019

In de Wine Tasting Area verzorgt Lars Daniëls, Magister Vini en redacteur van het toonaangevende wijnmagazine van Nederland, Perswijn, iedere dag een aantal presentaties en proeverijen. Daarbij zal hij diepgaande wijnkennis op een heel toegankelijke manier brengen, en daarbij natuurlijk mooie wijnen laten proeven van de aanwezige standhouders. Voorbeelden van wat u kunt verwachten zijn presentaties over: 

  • Waar komen wijnaroma’s vandaan? Met uitleg over druifeigen aroma’s, geuren die van het wijnmaken komen en aroma’s van rijping. En daarbij treffende wijnen om u de diversiteit van wijnaroma’s goed te laten ervaren. 
  • Sessie Limburgse wijnen samen met Maurice Warnier, een expert op dit gebied
  • De smaak van de plek. Een presentatie en proeverij over wat in wijnkringen zo chique ’terroir’ wordt genoemd. Kun je de herkomst van een wijn erin terug proeven? En zo ja, waarom en hoe?
  • De natuurlijkheid van wijn. Wijn wordt vaak gezien als natuurproduct maar is uiteraard een cultuurproduct, dat op heel natuurlijke wijze tot stand kan komen. Hoe natuurlijk, dat is de vraag… Met mooie wijnen!

 

Image

Programma 2019

Partners

Image
Image