Wine tasting 2021

In de Wine Tasting Area verzorgt Lars Daniëls, Magister Vini en redacteur van het toonaangevende wijnmagazine van Nederland, Perswijn, iedere dag een aantal presentaties en proeverijen. Daarbij zal hij diepgaande wijnkennis op een heel toegankelijke manier brengen, en daarbij natuurlijk mooie wijnen laten proeven van de aanwezige standhouders. Voorbeelden van wat u kunt verwachten zijn presentaties over: 

  • Waar komen wijnaroma’s vandaan? Met uitleg over druifeigen aroma’s, geuren die van het wijnmaken komen en aroma’s van rijping. En daarbij treffende wijnen om u de diversiteit van wijnaroma’s goed te laten ervaren. 
  • Sessie Limburgse wijnen samen met Maurice Warnier, een expert op dit gebied
  • De smaak van de plek. Een presentatie en proeverij over wat in wijnkringen zo chique ’terroir’ wordt genoemd. Kun je de herkomst van een wijn erin terug proeven? En zo ja, waarom en hoe?
  • De natuurlijkheid van wijn. Wijn wordt vaak gezien als natuurproduct maar is uiteraard een cultuurproduct, dat op heel natuurlijke wijze tot stand kan komen. Hoe natuurlijk, dat is de vraag… Met mooie wijnen!

 

Image

Kom Limburgse wijnen proeven tijdens de Folie Culinaire!

Limburgse wijnen veroveren hun plek op de wijnkaart. Kwalitatief hoogstaande wijnen serveren uit eigen land is dé manier om uw gasten te verrassen! Kom tijdens Folie Culinaire speciaal geselecteerde wijnen proeven bij de Limburgse Wijnbar. Speel mee met de VinoCasino (blindproeven), ontmoet Limburgse wijnproducenten via de WineSpeedDates, volg een van de masterclasses en laat je verrassen door het beste uit eigen regio. Sterrenrestaurants, sommeliers en topchefs gingen u al voor!