Wihofecta: Inductie wordt het nieuwe koken

In het Limburgse Belfeld ligt Wihofecta, onlangs 100% overgenomen door Ron Vrancken en al jaren trouwe deelnemer aan BBB Maastricht. Het BBB team ging er langs en kreeg een kijkje in de keuken in het bedrijf dat gespecialiseerd is in frituurinstallaties, maatwerkkeukens en alle aanverwante horeca- apparatuur. Wihofecta is meer dan alleen een dealer. Ron Vrancken en zijn team zijn adviseurs en denken mee over ieder detail in de keuken. “Een klant komt niet naar ons toe om enkel en alleen een frituurinstallatie of keuken te kopen, maar wil een volledige keuken, die zo efficiënt en veilig mogelijk ingericht is. Dat gaat een stuk verder dan het adviseren over de juiste equipment. Dan denken wij mee over het volledige ontwerp, over de perfecte routing en tekenen ieder minuscuul detail voor de klant uit.”

Ron laat ons een tekening zien en die wekt meteen onze nieuwsgierigheid. Helaas kan hij verder geen mededelingen doen over welk restaurant dit betreft, maar wél kan hij vertellen over wat er allemaal bij komt kijken. “In dit voorbeeld hebben wij de koeling en de spoelafdeling bijvoorbeeld zo geplaatst dat de brigades elkaar niet in de weg lopen en de routing zo optimaal mogelijk is. Want ook in de horeca is tijd geld en is veiligheid van groot belang in een drukke keuken, waar vaak onder hoge tijdsdruk gewerkt wordt met vuur en hete vloeistoffen.”

Van gas naar inductie

Op de vraag naar trends uit de markt, ziet Ron een duidelijk kentering van koken op gas naar inductie. Waar er voorheen veel scepsis was over koken op inductie, zijn steeds meer chefs overtuigd van de voordelen en wint inductie aan populariteit. Niet alleen is een inductie kookplaat efficiënt, makkelijk schoon te maken en veilig, ook is het energieverbruik vele malen lager dan gas. Een gasfornuis staat vaak de hele dag aan, inductie alleen als er een pan op staat. Dat betekent niet dat alle horecazaken nu al over gaan op inductie, want dat vergt een behoorlijke investering. “Als je bedenkt dat een gemiddelde kachel zo’n 10 jaar meegaat en inductie in de horeca pas net zijn intrede heeft gedaan, dan begrijp je wat ik bedoel. Maar ik voorspel je nu, over 10 jaar wordt er in elke horecazaak op inductie gekookt, geen twijfel over mogelijk.”

Service

Wihofecta heeft een eigen technische dienst. Er zijn 24/7 service monteurs op de weg om ondernemers ‘uit de brand’ te helpen. Ook in de weekenden, in de avonduren en tijdens feestdagen. Bovendien heeft Wihofecta altijd in hun magazijn gebruikte apparatuur klaarstaan, die als vervanger kunnen worden ingezet bij een defect. “Je kunt een ondernemer natuurlijk niet laten zitten met een kapotte oven, want dat betekent directe derving van zijn omzet. Wij zorgen ervoor dat de apparatuur ofwel zo snel mogelijk gerepareerd wordt door onze servicemonteurs, ofwel vervangen wordt zodat de business door kan gaan.”

Wihofecta is sinds kort ook dealer van Qook!, de Nederlandse producent van kwalitatief hoogwaardige grootkeuken apparatuur op maat. Qook! combineert gemak en kwaliteit met een prachtig design. “Tijdens BBB Maastricht hebben wij de bezoeker kennis laten maken met de mooie en innovatieve producten van Qook! De reacties waren lovend.”

Wihofecta bestaat al 35 jaar en neemt ook al 35 jaar deel aan BBB Maastricht. “Tijdens BBB Maastricht ontmoeten wij jaarlijks onze klanten en krijgen wij de kans om in korte tijd met iedereen bij te praten. Daarnaast komen we in contact met nieuwe, potentiele afnemers en worden we op de hoogte gebracht van de nieuwste innovaties.”


Print