Grand Concours du Caviar op Folie Culinaire

Op woensdag 10 oktober organiseert Reitsma Seafood in samenwerking met Sturia Caviar de prestigieuze kaviaarkookwedstrijd ‘Grand Concours du Caviar’. Op dag drie van het exclusieve, gastronomische vakevenement Folie Culinaire strijden vier Nederlandse topchefs om de eer en om mooie prijzen. Sturia levert duurzame kaviaar aan het hoogste culinaire segment over de hele wereld en sinds deze week ook in Nederland. In Reitsma Seafood heeft de kaviaarproducent uit Aquitaine, een van ’s werelds oudste leveranciers van kaviaar, nu een geschikte distributeur gevonden voor de Nederlandse markt. Folie Culinaire vindt plaats van 8 t/m 10 oktober in MECC Maastricht.

Duurzame kaviaar

Duurzame kaviaar is zeldzaam. Sturia is in 20 jaar uitgegroeid tot toonaangevende producent van duurzame kaviaar en beheert zelf, in eigen natuurlijke vijvers gelegen in het Zuid-Westen van Frankrijk, het hele productieproces. Van klein visje tot kaviaareitje. De productie is gebaseerd op een streng respect voor het ecologische evenwicht van de natuurlijke omgeving, waarbij Sturia de hoogste normen van kwaliteit hanteert.

Marja Reitsma van Reitsma Seafood: “Ik ben enorm verguld met deze samenwerking. Wij kwamen via Alain Caron in contact met de Bretonse sterrenchef Patrick Jeffroy, die de kaviaar van Sturia combineert met veel van zijn gerechten, en waren meteen laaiend enthousiast. Het viel ons op hoe veelzijdig deze kaviaar zich laat gebruiken. Vanwege onze reputatie van totaalleverancier van álles uit zee waren we al heel lang op zoek naar een kaviaarleverancier die dezelfde kijk heeft op kwaliteit, puurheid en duurzaamheid als wij, om ons assortiment compleet te maken. In Sturia hebben wij die gevonden en deze is vanaf nu verkrijgbaar via onze kaviaartak World of Caviar.nl.

Kaviaar kookwedstrijd

Tijdens het Grand Concours du Caviar bereidt een zeer sterk deelnemersveld een koude, een lauwwarme en een warme amuse met Sturia kaviaar in de hoofdrol. Deelnemende chefs zijn Jan Marrees van Bretelli* in Weert, Hans Kinkartz van l’Atelier in Gulpen, Roel Sanders van 55 in Maastricht en Jermain de Rozario van De Rozario in Helmond.

Een professionele vakjury bestaande uit Philippe Schroeven, oud-chefkok, culinair journalist en hoofdredacteur van Culinaire Saisonnier, Hans Snijders, Executive Chef Restaurant Chateau Neercanne*, Guy de Saint Laurent, Sales Director Caviar Sturia en Guillaume Erblang-Rotaru, Brand Ambassador Caviar Sturia, beoordeelt de gerechten. Naast een trofee ontvangt de winnaar een kilo topkwaliteit kaviaar van Sturia en een reportage van twee pagina’s in het gastronomisch vakblad Culinaire Saisonnier.

De wedstrijd vindt plaats op woensdag 10 oktober om 11:00 uur in de demokeuken van Culinaire Saisonnier en is volledig te volgen voor het publiek. De prijsuitreiking volgt meteen na afloop om 13.30 uur. 


Print