BBB Maastricht biedt het hele jaar activiteiten

BBB Maastricht/Folie Culinaire is meer dan de jaarlijkse driedaagse vakbeurs in MECC Maastricht. Gedurende het jaar organiseert BBB activiteiten voor zowel horecaondernemers als -toeleveranciers. Niettemin blijft de vakbeurs het hoogtepunt, dit jaar op maandag 8, dinsdag 9 en woensdag 10 oktober.

Beursmanager Erik Stroink kijkt enthousiast vooruit. “We zijn van toegevoegde waarde voor elke horecaondernemer. Daarom geven we ook vaktrainingen onder de noemer BBB Academy, met thema’s als ’Haal meer omzet uit je gasten en je personeel’ en ’Hoe overtuig ik een inkoopmanager?’. Ook verzorgen wij bieropleidingen in samenwerking met de Stichting Bieropleiding Nederland. Centraal hierbij staat altijd: hoe kunnen wij het succes van horecaondernemers helpen vergroten? Alle informatie over de academy én de learnings staan op onze website bbbmaastricht.nl”.

Ook de toeleveranciers komen aan bod onder de noemer BBB On Tour. Tijdens inspirerende kennissessies op locatie vertellen horecacollega’s hun succesverhaal en kunnen toeleveranciers elkaar ontmoeten. “Op 17 mei gaan we naar Satelliet Meubelen in Breda, op 31 mei naar De Echoput en op 12 juni zijn we bij Brouwerij Het Anker, waar uiteraard ook een rondleiding en een degustatie op het programma staan. Naast inspirerende gastsprekers als Rino Soeters en Peter Klosse zijn de netwerkverbindingen tussen standhouders, die met elkaar kunnen praten over nieuwe mogelijkheden en meer van grote meerwaarde.”

Netwerken is en blijft van groot belang voor de partners van BBB. Eefje Perey, marketing en communicatiemanager van BBB Maastricht en Folie Culinaire: “Met name wat kleinere bedrijven vinden via ons distributienetwerken en klanten en niet zonder succes, zo is gebleken. Zo zijn de Herefords kroketten nu verkrijgbaar bij Hanos, worden de producten van LA Foods nu gedistribueerd door BeckerRoyen en gaan de slakken van Slow Escargots nu via Vanilla Venture het land in. Allemaal na deelname aan de BBB.”

Lees het volledige artikel in Gastvrij Magazine mei 2018


Print