TASTE Summit: The value of a tasty region

Dinsdag 8 oktober – 09:30 uur / 13:40 uur

Voor horecaprofessionals die inspiratie zoeken over de waarde van écht eten

Ben je geïnteresseerd in de nieuwste inzichten in de gastronomie? Op dag 2 van BBB Maastricht staat gastronomisch congres TASTE Summit op het menu. Het doel? Meer bewustwording creëren over wat er allemaal gebeurt in de processing van voedsel en laten zien hoe we lekker en gezond kunnen eten met échte producten van het land.

De waarde van een smakelijke regio

Onder de noemer “the value of a tasty region” werpen verschillende topsprekers hun blik op dit onderwerp en het belang voor restaurateurs, producenten en boeren. De focus ligt op biologische en lokale producten, producenten en ecosystemen. Oftewel, de toekomst van het landschap als het gaat om duurzaam eten en drinken.

Waarom zou jij naar Taste Summit moeten komen?

  • Inspirerend programma met topsprekers die hun laatste insights delen
  • Netwerken met diverse foodprofessionals op het netwerkplein
  • Culinair genieten van o.a. een uitgebreide lunch met streekproducten
  • Nog meer inspiratie opdoen door gratis toegang tot BBB Maastricht en Folie Culinaire, het exclusieve onderdeel van BBB Maastricht. Een regulier toegangsticket kost €40,-.

Ben jij erbij?

Een ticket biedt tevens gratis toegang tot BBB Maastricht en Folie Culinaire, waar chef Adams ook nog eens een masterclass geeft in de keuken van Saisonnier.

We present the speakers

Peter Klosse

Initiator TASTE Summit - Lector Gastronomie HMSM

Peter Klosse is lector aan de Hotel Management School Maastricht en eigenaar van de Academie voor Gastronomie. Hij is tevens initiator van de TASTE Summit , dit is een initiatief om de culinaire en academische wereld dichter bij elkaar te brengen. Chefs en academici kunnen veel van elkaar leren. Chefs weten dat gerechten lekker moeten zijn en hoe je dat doet. Academici weten dat ons huidige voedselgedrag niet vol te houden is en dat we ons gedrag zullen moeten veranderen. De TASTE Summit wordt georganiseerd in de hoop een bijdrage te leveren aan een betere wereld, met meer aandacht voor de waarde van goed eten, landschap en smaak!

Dr. ir. Herman Peppelenbos

Lector Groene Gezondheid - HAS

Herman Peppelenbos werkt sinds december 2013 als lector Groene Gezondheid bij HAS Hogeschool. Hij studeerde biologie aan de Wageningen University. Hij werkte 26 jaar bij Wageningen UR als onderzoeker, manager en programmaleider. Zijn lectoraat ‘Groene Gezondheid’ richt zich op het vergroten van de bijdrage van de tuinbouwsector aan het terugdringen van de zorgkosten. Het gaat om het vormen van slimme allianties met aandacht voor zowel de teelt van gezonde(re) tuinbouwgewassen als de consumptie van groente en fruit. Door bij te dragen aan gezonde eetpatronen wil dit lectoraat zorgen voor impact op onze gezondheid en vitaliteit.

Toine Gresel

Toine zet zich volledig in voor het behoud van het landschap van Zuid-Limburg. Wonen en werken in een Nationaal Landschap (en zeker in Zuid-Limburg!) betekent dat je verzekerd bent van een mooie, groene omgeving. Deze landschappelijke kwaliteiten moeten behouden blijven, duurzaam worden beheerd en waar mogelijk versterkt. Het Nationale Landschap biedt ruimte voor regionale en lokale bedrijvigheid, inclusief grondgebonden landbouwbedrijven, maar met respect voor de omgeving.

Programma

09:30 / 10:00 Inloop gasten
10:00 / 10:10  Kickoff 
10:10 / 10:50  Dr. ir. Herman Peppelenbos – lector Groene Gezondheid- HAS
10:50 / 11:10  Toine Gresel – Voorzitter Nationaal landschap Zuid-Limburg
11:10 / 11:30   Koffie & lokale snacks
11:30 / 12:10   Initiator - Dr. Peter Klosse – Lector Gastronomie HMSM, Taste Summit
12:10 / 12:40  Keynote speaker - Roel Sanders – Chef – Restaurant 55
12:40 / 13:10  Discussie & afsluiting 
13:10 / 13:40  Lunch en netwerken

Na de lunch ben je van harte welkom op de BBB en Folie Culinaire.

Aansluitend aan TASTE Summit geeft Aaron Adams een masterclass (15:45 uur – 16:30 uur) in de demokeuken van Folie Culinaire.
Bekijk het volledige programma van Masterclasses Saisonnier

Taste Summit 2018 : Peter Klosse vertelt...

Taste Summit 2018: Albert Kooy vertelt...